Kraft Cosmetics


Kraft Cosmetics är svensk distributör av välkända internationella varumärken inom hudvård och makeup.

Kraft Cosmetics kännetecknas av snabba leveranser, våra kundutbildningar och att vi stöttar salongens försäljning och utveckling med marknadsföringskampanjer och teman varje månad.

Kraft Cosmetics ingår i Kraft Group som grundades 1991 av Robert Kraft och Johan Kraft. Kraft Group har specialiserat sig på allt inom estetik med flera olika affärsområden och är en av Sveriges största leverantörer.

Kraft Cosmetics - B Corp Certified

Vi är otroligt stolta över att Kraft Group är det första svenska företaget i skönhetsbranschen och det andra företaget i Sverige att bli B-Corpcertifierade.

Hur blev vi B-Corpcertifierade?
Under 2017 arbetade vårt hållbarhetsteam intensivt med att utvärdera B-Corps fyra grundpelare och hur Kraft Group agerade inom varje område. Det innebar bl.a att svara på över 400 frågor gällande ledning, socialt engagemang, medarbetare och miljö. Arbetet gick ut på att dokumentera de olika aspekterna av vårt företagande och agerande inom de olika områdena med målsättningen att nå den magiska gränsen som ger certifieringen. Många av företagets tidigare arbetssätt och rutiner förändrades under vägen för att bli ett mer hållbart företag.

Den 20 februari 2018 blev Kraft Group certifierade med 81,2 poäng. Ett bevis på att vårt företagande bidrar positivt till vår värld snarare än tär på den. För att uppnå certifiering krävs minst 80 poäng av 200.

Läs mer om oss som B-Corp-företag och vad som gör oss till ett bättre företag.

Vår portfölj

Vår portfölj av produkter är noga utvalda och våra krav är exceptionellt höga.
Detta enbart för att matcha våra kunders krav på resultat och framgång.